LEED Tanácsadás

LEED Green Associate képesítésünkkel és sokéves épületenergetikai tapasztalatunkkal hatékonyan és fókuszáltan tudjuk támogatni a projekt-, ill. tervezőcsapatot abban, hogy a kívánt minősítési szintet úgy érjék el, hogy az épület adottságai és a projektgazda koncepciójához az a leginkább költséghatékony módon alkalmazkodjon.

A LEED minősítéssel kapcsolatos tevékenységeket, mérföldköveket az alábbi ábra illusztrálja.

A projekt végrehajtása során (ideális esetben már a koncepcióalkotás során bevonódunk) folyamatos jelenlét szükséges, mert ezzel biztosítható, hogy az elvárások és a zöld koncepció idejekorán érvényesül, és annak megvalósulása a lehető legkisebb költségű. Tevékenységünk alapvetően az alábbiakra terjed ki, de természetesen minden projekt más, így testreszabott tanácsadási szolgáltatásunkért, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

 • Projekt kickoff környékén egy megbeszélés, ill. egy ún. gap analízis keretében meghatározzuk,
  • hogy mely LEED minősítői alrendszer vonatkozik a projektre;
  • hogy mely minősítési szintet érdemes megcélozni, melyek az annak eléréséhez szükséges tervezendő kreditek (ún. LEED scorecard elkészítése);
  • a vonatkozó RACI -szerepkörök és felelősségek- mátrix elkészítése és kreditekhez rendelése.
  • A főbb résztvevők itt: a projektszponzor/megbízó, tervezőcsapat, egyéb szakértők, ill. főbb érintettek és a LEED tanácsadó.
 • Szükséges kapcsolattartás lebonyolítása a minősítést végző amerikai szervezettel;
 • A minősítés dokumentálását végző online rendszerben szükséges adminisztráció és az egyeztetett dokumentumok elkészítése;
 • Projektcsapat támogatása a minősítés megszerzéséig, a kreditekhez tartozó dokumentációk elkészítésének ad-hoc és on-demand támogatása.

Cikkek a témában

Green House, Budapest

Miért jó, ha zöld?

Fenntarthatóság. Ez a szó az elmúlt években egyre jobban beleivódott a köznyelvbe, és manapság már lassan akárhol belefuthatunk ebbe valamilyen kontextusban az épületek esetén is. Annak ellenére, hogy a közel nulla energiaigény követelményrendszer már a küszöbön áll az új épületek esetén, miért lehet mégis fontos a zöld épületminősítések megszerzése?

Tovább »