Bérlőképviseleti műszaki tanácsadás

Sokszor tapasztaljuk, hogy ügyfeleink a bérelt irodai környezettel kapcsolatban fordulnak hozzánk szakmai segítségért. A nem megfelelő hőmérséklet, szabályozhatóság, a gépészeti berendezések zajszintje, esetleg az üzemeltetési és energiaköltségek kapcsán van szükség műszaki vizsgálatra. Új iroda kiválasztása kapcsán a korábbi panaszokat, problémákat már szeretnék elkerülni. Ilyenkor, akár a bérlőképviselő partnerünkkel közösen segítünk ügyfeleinknek már az iroda kiválasztási folyamat kezdetétől beépíteni azokat a keresési szempontokat, szerződéses feltételeket, amelyek később lehetővé teszik a valóban igényes, magas színvonalú, egészséges belső irodai környezet kialakítását. Szakértői tevékenységünkkel támogatjuk, hogy a vállalat munkatársai, menedzsmentje a saját működésére koncentrálhasson, emellett a munkahelyi környezet a munkatársak igényeinek megfeleljen. Egy új iroda kiválasztása a vállalat döntéshozói számára mindig komoly fejtörést jelent, amelynél a szakértői támogatás abban segít, hogy a kínálatból a cég számára legmegfelelőbb irodai terület kerüljön kiválasztásra és kialakításra. Hosszútávú ügyfélkapcsolataink során a törvényi szabályozásnak megfelelő energia továbbszámlázás kialakításában és ellenőrzésében nyújtunk támogatást. Átnézzük az üzemeltetési költség elszámolást és figyelünk a kiugró fogyasztási adatokra, ezzel segítve a vállalati döntéshozókat, hogy időt, energiát és költséget takarítsanak meg.

  • Egy átfogó műszaki vizsgálat során a fogyasztási adatok begyűjtésével és elemzésével, esetleg mérőberendezések telepítésével kiszűrjük a pazarló fogyasztási szokásokból vagy a berendezések meghibásodásából származó túlfogyasztásokat, nem megfelelő üzemeltetést.
  • Emellett felmérjük a dolgozók energiatudatos viselkedését, komfortigényét.
  • Dolgozói tájékoztatási programot indítunk, ha úgy tapasztaljuk, hogy az épület átgondolt, tudatos használatával emelhető a dolgozók jó közérzete és csökkenthetők az üzemeltetési, energia költségek is.

Milyen esetekben segítettünk?

  • A könyvelésre évek óta beérkezett egy számla, amely egy fogyasztásmérőhöz tartozott, melyen fogyasztás sosem volt, de jelentős alapdíj tartozott hozzá, amelyről a műszaki osztály sem tudott. Ezt megszüntetve évi 980.000 Ft-ot spóroltunk az ügyfelünknek.

  • Megrendelőnk több mint 900 energiaszámlájának elemzésével, feldolgozásával mintegy 5 millió forint megtakarítására adtunk újabb projektjavaslatokat.

  • Egy vendéglátóipari bérlemény éves energia- és üzemeltetési költség elszámolása során feltártuk, hogy az energiaszámlák nem a bérleti szerződésnek megfelelő szisztéma szerint kerültek kalkulációra, a bérleményre illetve az érintett közös területekre vonatkozó költségek kalkulációja hibás volt. Munkánk eredménye több, mint 6 millió forint megtakarítás!