Kovács Emese

Nemzetközi kapcsolatokért felelős tanácsadó
Pénzügyi szakközgazdász

Szakközgazdászként pályámat a bankszektorban kezdtem, ahol nagyvállalati energetikai projektek finanszírozásán keresztül ismerkedtem meg az energetikával. A nonprofit szektorba történő rövid kitérő után –  ahol főként EU-s energiahatékonysági és megújuló energia termelésről szóló projekteken dolgoztam önkormányzatokkal – 2011-ben megalapítottuk az MN6 Energiaügynökséget. Itt számos nagyvállalat energetikai auditjának elkészítésében, energiamenedzsment tevékenységében és projektmenedzsment feladatokban veszek részt folyamatosan az energiaügynökség csapatával. Többek között a Wizz Air Hungary, a H&M bolthálózat és a LEAR Hungary magyarországi 5 gyárának auditálásában. 2016-tól ISO 50001 energiairányítási rendszer belső auditorként segítem ügyfeleinket az energiafogyasztás csökkentésében. 2017-től a WELL Standard épületminősítő rendszer szakértőjeként a korábbi tapasztalatokat rendszerbe foglalva, egészséges irodai környezet kialakítását, a minősítés megszerzését koordinálom az Energiaügynökségen belül. 

 

E-mail: kovacsemese@mn6.hu

Tóth Nelli

Létesítmény energetikai szakmérnök
Épületenergetika tanúsító
Jogi szakokleveles környezetmérnök

Két évtizedes tapasztalattal rendelkezem energiahatékonysági projektek, energetikai auditok területén. Pályámat települési szintű, intézményi energiagazdálkodási területen kezdtem. 2011-től az MN6 Energiaügynökség társalapítójaként és ügyvezetőjeként számos nagyvállalat és irodaház energetikai auditját készítem és koordinálom. Jelenleg is számos nagyvállalat független energiamenedzseri feladatait látom el. Energetikai tanácsadóként támogatom a bérlői és üzemeltetési szerződéskötési folyamatokat, illetve a műszaki tanácsokkal segítem az egészséges munkakörnyezet kialakításokat.

E-mail: tothnelli@mn6.hu

Petró Balázs

Energetikai tanácsadó
Kalorikus gépész
Energia auditor (EA-01-34/2016)

Az első szakmám megszerzése óta gépészeti területen dolgozom. Kezdetben energetikai gépek, berendezések és rendszerek tervezésével és kivitelezésével foglalkoztam. Tervezés és a kivitelezés során lehetőségem nyílt tapasztalatot szerezni az autóipari gyártóüzemeket is kiszolgáló komplex energia központok és ipari kazánok és segédrendszereinek kialakításában. Részt vettem több energetikai területen folyó kutatásfejlesztésben a napenergia hasznosítás és füstgáztisztítás területén. Jelenleg energetikai tanácsadással, energetikai auditálással, megújuló erőművek tervezésével és kivitelezésével foglalkozom.

E-mail: petrobalazs@mn6.hu

Bálintné Tóth Zsuzsa

Villamos üzemmérnök
Környezetvédelmi-irányítási szakértő
Épületenergetikai tanúsító

1996 óta számos lakossági ismeretterjesztő kampány és országos energiahatékonysági program koordinátoraként szereztem tapasztalatokat lakóépületek és közintézmények energiagazdálkodása terén. Az Energiaügynökség munkatársaként feladatom háttérelemzések, épületenergetikai számítások, pályázati anyagok készítése, szemléletformáló és kommunikációs projektek koordinálása. Auditori tevékenységünk háttérszámításait, dokumentációk összeállítását, energetikai szakreferens feladatok kapcsán számlafeldolgozásokat, elemzéseket végzek. Bérlői érdekérvényesítés folyamatában elemzem a szerződéseknek megfelelő energiaszámlázás rendszerét, éves költségelszámolások elkészítésében segédkezem.

E-mail: tothzsuzska@mn6.hu

Esztergály Levente

Fenntarthatósági tanácsadó, LEED GA
Energetikai mérnök-közgazdász

Energetikai mérnök-közgazdászként egyaránt fontosnak tartom az egyes megoldások műszaki kivitelezhetőséget és gazdaságosságát. Ebből a megfontolásból kezdtem az egyetem mellett energiaveszteség-feltárással, ill. -hatékonysággal foglalkozni. Nagyvállalati környezetben előbb a KPMG Energetikai tanácsadási üzletágában főleg vállalatértékelési, piackutatási, elemzési és projektmenedzsment feladatokat láttam el; majd a MOL nemzetközi olajipari projektjein keresztül CAPEX és projektmenedzsment, ill. stratégiaalkotás területen szereztem tapasztalatot. Emellett IT területen, egy energetikai vállalati ügyfélkörrel rendelkező fejlesztő cégnél üzleti elemzőként járultam hozzá az ügyféligények megfelelő interpretálásához és a testreszabott megoldások eredményes szállításához. Ezen a ponton, részben a klímavédelem felfutása miatt újra visszatértem az energiahatékonyság témaköréhez és megszereztem egy amerikai zöld épületminősítő, a LEED Green Associate képesítését.

E-mail: esztergalylevente@mn6.hu

Gyenge Hajnalka

2022.október óta vagyok az MN6 csapatának tagja, mint szakmai asszisztens. Eredeti végzettségem tekintetében képesített könyvelő, vállalati tervező, statisztikus vagyok.

Korábbi munkaéveimben kiemelt szerepet kapott a komplex gondolkodás, a folyamatok optimalizálása, mely nélkülözhetetlen a precíz munkavégzéshez.

Az MN6-hoz való csatlakozásom fő szempontja az volt, hogy szerettem volna egy olyan csapatnak a része lenni, melyben a professzionális szakmai munkát támogatni tudom a már megszerzett tudásommal.

Elmúlt éveim fókusza, egy olyan álom megvalósítására irányult, amit egy kényszerhelyzet szült, ezért hoztunk létre egy alapítványt. Célunk, hogy sérült gyermekek iskolai ellátásban részesüljenek, ezzel párhuzamosan másoknak is fejlődési lehetőséget biztosítsunk, munkahelyet teremtsünk, és kapcsolatot alakítsunk ki szervezetekkel, társintézményekkel.  Erős hittel vágtunk neki terveink megvalósításához, ismeretség és tőke nélkül.  Kiemelten fontos volt számunkra az elfogadás népszerűsítése. Mindezen jó célok adták az erőt, a kitartást, hogy komfort zónán túl működjünk, és a semmiből hozzunk létre egy működő szervezetet. 

Jelenleg az MN6 Energiaügynökségnél a fenti tudásomra építve több területen végzek munkát, úgy mint kapcsolattartás, folyamatok optimalizálása, adatgyűjtés a feladatom, mindamellett, hogy teljes körben támogatom a cég működését.

E-mail: gyengehajnalka@mn6.hu

 

 

Fodor Zsuzsa

Közgazdász
Fenntarthatósági szakmenedzser

Közgazdászként végeztem idegenforgalom-szálloda szakon. Kezdetben szállodai értékesítésen dolgoztam, majd saját vállalkozásban szálláshely közvetítéssel foglalkoztam. 2018-ban csatlakoztam a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete csapatához, ahol az épített környezet fenntarthatóságához oktatásszervezéssel, projekt menedzsmenttel, valamint irodavezetőként a hétköznapi munkafolyamatok biztosításával járultam hozzá. 2022-ben fenntarthatósági szakmenedzser végzettséget szereztem a Green Brands Akadémián. Az MN6 Energiaügynökségnél 2023. októberétől fenntarthatósági felelősként és projekt koordinátorként kezdek, fő feladatom, hogy segítsem az ügyfeleinket eligazodni a fenntarthatósággal kapcsolatos kötelezettségek útvesztőjében, energiamegtakarítást célzó felülvizsgálatok háttérkoordinációját végzem.

E-mail: fodorzsuzsa@mn6.hu

Fodor Zsuzsa

Köteles-Oláh Andrea

Energetikus
Épületgépész mérnök

Műszaki pályámat az épületgépészeti kivitelezés területén kezdtem, majd átnyergeltem az energetika szakterületére. Több éves tapasztalattal rendelkezem nagyvállalati környezetben való energetikai feladatok ellátásában, illetve Energiagazdálkodási irányítási rendszer üzemeltetésben. Energetikusként és épületgépész mérnökként kiemelten fontosnak tartom, hogy minden elfogyasztott energia mennyiség hasznosan történjen és transzparensen. Véleményem szerint egy beruházás a megfelelő tervezéssel kezdődik, amely során kiemelt figyelmet kell fordítani a későbbi üzemeltetésre. Kedvenc feladataim közé tartozik a veszteségfeltárás és épületgépészeti tervezés. Az elmúlt időszakban egyaránt foglalkozom épületgépészeti kiviteléssel, tervezéssel és üzemeltetéssel is. Munkám során a maximalizmus és alaposság jellemez.

E-mail: info@mn6.hu

Köteles-Oláh Andrea