Kovács Emese

Nemzetközi kapcsolatokért felelős tanácsadó
Pénzügyi szakközgazdász

Szakközgazdászként pályámat a bankszektorban kezdtem, ahol nagyvállalati energetikai projektek finanszírozásán keresztül ismerkedtem meg az energetikával. A nonprofit szektorba történő rövid kitérő után –  ahol főként EU-s energiahatékonysági és megújuló energia termelésről szóló projekteken dolgoztam önkormányzatokkal – 2011-ben megalapítottuk az MN6 Energiaügynökséget. Itt számos nagyvállalat energetikai auditjának elkészítésében, energiamenedzsment tevékenységében és projektmenedzsment feladatokban veszek részt folyamatosan az energiaügynökség csapatával. Többek között a Wizz Air Hungary, a H&M bolthálózat és a LEAR Hungary magyarországi 5 gyárának auditálásában. 2016-tól ISO 50001 energiairányítási rendszer belső auditorként segítem ügyfeleinket az energiafogyasztás csökkentésében. 2017-től a WELL Standard épületminősítő rendszer szakértőjeként a korábbi tapasztalatokat rendszerbe foglalva, egészséges irodai környezet kialakítását, a minősítés megszerzését koordinálom az Energiaügynökségen belül. Jelenleg az Europa Design budapesti irodaházának WELL minősítésén dolgozom, amely az első magyarországi WELL minősítés lesz felújított épületben.

E-mail: kovacsemese@mn6.hu

 

Tóth Nelli

Létesítmény energetikai szakmérnök
Épületenergetika tanúsító
Jogi szakokleveles környezetmérnök

Két évtizedes tapasztalattal rendelkezem energiahatékonysági projektek, energetikai auditok területén. Pályámat települési szintű, intézményi energiagazdálkodási területen kezdtem. 2011-től az MN6 Energiaügynökség társalapítójaként és ügyvezetőjeként számos nagyvállalat és irodaház energetikai auditját készítem és koordinálom. Jelenleg is számos nagyvállalat független energiamenedzseri feladatait látom el. Energetikai tanácsadóként támogatom a bérlői és üzemeltetési szerződéskötési folyamatokat, illetve a műszaki tanácsokkal segítem az egészséges munkakörnyezet kialakításokat.

E-mail: tothnelli@mn6.hu

Petró Balázs

Energetikai tanácsadó
Kalorikus gépész
Energia auditor (EA-01-34/2016)

Az első szakmám megszerzése óta gépészeti területen dolgozom. Kezdetben energetikai gépek, berendezések és rendszerek tervezésével és kivitelezésével foglalkoztam. Tervezés és a kivitelezés során lehetőségem nyílt tapasztalatot szerezni az autóipari gyártóüzemeket is kiszolgáló komplex energia központok és ipari kazánok és segédrendszereinek kialakításában. Részt vettem több energetikai területen folyó kutatásfejlesztésben a napenergia hasznosítás és füstgáztisztítás területén. Jelenleg energetikai tanácsadással, energetikai auditálással, megújuló erőművek tervezésével és kivitelezésével foglalkozom.

Bálintné Tóth Zsuzsa

Villamos üzemmérnök
Környezetvédelmi-irányítási szakértő
Épületenergetikai tanúsító

1996 óta számos lakossági ismeretterjesztő kampány és országos energiahatékonysági program koordinátoraként szereztem tapasztalatokat lakóépületek és közintézmények energiagazdálkodása terén. Az Energiaügynökség munkatársaként feladatom háttérelemzések, épületenergetikai számítások, pályázati anyagok készítése, szemléletformáló és kommunikációs projektek koordinálása. Auditori tevékenységünk háttérszámításait, dokumentációk összeállítását, energetikai szekreferens feladatok kapcsán számlafeldolgozásokat, elemzéseket végzek. Bérlői érdekérvényesítés folyamatában elemzem a szerződéseknek megfelelő energiaszámlázás rendszerét, éves költségelszámolások elkészítésében segédkezem.

E-mail: tothzsuzska@mn6.hu