Green Talk május – Zöld kötvények az ingatlanpiacon: HuGBC tagi gyakorlatok

Egyre inkább előtérbe kerül a kérdés, hogy milyen forrásokból tudnak teljesülni az EU és benne Magyarország ambíciózus klímavédelmi, kibocsátás-csökkentési céljai az épületállomány vonatkozásában. A zöld kötvények befektetést jelenthetnek a fenntartható épületekbe.

A célzottan és ellenőrzötten zöld célokat finanszírozó források még gyerekcipőben járnak, miközben egyre fontosabb a szerepük az ingatlanpiacon. Ingatlanfejlesztőkkel beszélgetünk arról, ők hogyan látják a zöld finanszírozások szerepét a jelenlegi piaci környezetben? Miért érdemes zöld forrásokat igénybe venni? Érezhető-e már bérlői elvárás ezzel a témával kapcsolatban?

A májusi Green Talkon a HuGBC két tagvállalata, a Futureal és a CPI zöld kötvény kibocsátásával kapcsolatos tapasztalatait beszéljük meg. A beszélgetést Kovács Emese, az MN6 Energiaügynökség partnere vezeti, aki bemutatja a zöld finanszírozások típusait, valamint a szabályozási környezetet is.

Regisztráljon itt!

Ezeket a témákat biztosan körbejárják a szakértők:

  1. Mit is jelent pontosan a zöld kötvény és mitől lesz egy kötvény zöld? 
  2. Finanszírozható-e épületfelújítás is zöld kötvény kibocsátásból? Miben gondolkoznak a fejlesztők?
  3. Milyen kibocsátás-csökkentési vállalások vannak a fejlesztők részéről, és hogyan tervezik ezeket megvalósítani?
  4. Elképzelhető-e, hogy valójában a kötvénykibocsátásból származó forrásból nem zöld célokat finanszíroznak?

Előadók

Kovács Emese

partner
MN6 Energiaügynökség
(HuGBC tag)

Ezer Rezső

tranzakciós és befektetői kapcsolatok igazgató,
Futureal Group
(HuGBC tag)

Pásztor Tamás

jogi- és operatív vezető,
CPI Hungary Kft.
(HuGBC tag)


Az előadások után lehetőség nyílik a vélemények és a gondolatok cseréjére, nem csak kérdésekre.

 

Az esemény támogatója

 

  

Az Allin Property Services Kft. mind a tervezési-, kivitelezési-, mind pedig a karbantartási munkáinak elvégzésekor kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre és a fenntarthatóságra. Tevékenységük zászlóshajója a légtechnikai rendszerek, légcsatornahálózatok tisztítása, fertőtlenítése, amelyet több, mint 10 éves tapasztalattal végeznek és hangsúlyozzák, hogy ez a beltéri levegő minőségének témaköre „békeidőben”, COVID-on kívül is több figyelmet és törődést érdemelne.

 

Szakmai partnerünk

Időpont: május 26. szerda 15.00-16.30

 

 

Időpont: 2021. május 26., – 2021. május 26.,
Helyszín: online

 

[:]

További cikkek

Tisztázta a kérdéseket az EU – Már egyértelmű minden vállalatnak, hogy milyen fenntarthatósági jelentést kell készíteni – PORTFOLIO

Bár a tőzsdén jegyzett nagyvállalatok már aktívan foglalkoznak a fenntarthatósági kérdésekkel, arra mindeddig várni kellett, hogy a beszámolási kötelezettség tartalma, valamint formája kidolgozásra és elfogadásra kerüljön. Július végén azonban a Bizottság elfogadta az Európai Fenntarthatósági Jelentési Szabványokat (ESRS) – áll az MN6 Energiaügynökség közleményében.

Tovább »