Az alacsony energiaigényű logisztikai és ipari épületeknek nem kell megfelelni a KNE követelményeknek

Kurucz Regina epitesijog.hu oldalon megjelent „2021 januárjától hatályba lépő új épületenergetikai előírások” c. cikkéből megtudhatjuk többek között azt is, hogy az alacsony energiaigényű logisztikai és ipari épületeknek nem kell megfelelni a KNE követelményeknek.

Az alacsony energiaigényű mezőgazdasági épületekhez hasonlóan már nem vonatkozik az energetikai jellemzők tanúsításának eljárása és a KNE követelények azokra a nem lakás céljára használt alacsony energiaigényű logisztikai és ipari épületekre és épületrészekre sem, amelyben a levegő hőmérséklete a fűtési rendszer üzemideje alatt nem haladja meg a 12 ⁰C fokot vagy négy hónapnál rövidebb ideig kerül fűtésre és két hónapnál rövidebb ideig kerül hűtésre. Ez a módosítás 2021. január 6-tól hatályos [701/2020. (XII. 29.) Korm. rend.1. §; 176/2008. (VI. 30.) Korm. rend. 1. § e) pont].

A kapcsolódó tájékoztató ide kattintva olvasható.

[:]

További cikkek

WELL workshop

WELL in Budapest

Időpont: 2024. április 16. Helyszín: Academia Offices The event is designed to support the WELL community including WELL APs, WELL Faculty and consultants, as well

Tovább »