initialTársasházak

Sokszor találkozunk azzal a problémával, hogy valamit tenni kellene a társasházban, csak nem tudják a lakók, hol is kezdjék. Biztosan lehetne csökkenteni az energiafelhasználáson a lakásokban, de olyan sok a probléma, hogy előbb át kellene nézni az egészet, és kiszámolni a megtakarítási lehetőségeket. Ebben tudunk segíteni, hiszen mi először elkészítünk egy veszteségfeltáró vizsgálatot, átnézzük a gépészetet, az épület határoló szerkezeteit. Elkészítünk egy épület energetikai tanúsítást és összeállítjuk a beruházási javaslatokat azok megtérülési számításaival. Amennyiben a társasház nem egyszerre szeretné az összes felújítást elvégezni, akkor egy beruházási sorrend, ütemezés is kialakítható az adott igényeknek megfelelően.

A következő lépésekkel nyújtunk segítséget ebben:

 

[:en]

initial Housing blocks

We often encounter the declaration that “something needs to be done with this or that problem in the house, but where shall we start, who should we call ?”… and it goes on: “There must be a way to stop wasting energy, and to reduce energy costs, but it is such a complex problem, it concerns so many factors, that we need to first get an overall picture of the building’s operation and make thorough calculations to see how to take the first steps…”

This is the point where we can help: we look into the building’s machinery, and prepare a waste-clarification calculation. We then continue by compiling a Building Energy Certification and a list of suggested investments, including the calculations for cost returns. Based on this information, a priority list can be made to find out which areas are worth to deal with first.

 

[:]