Növekvő teljesítmény, kiváló hírnév

Az ISO 50001 szerinti energiairányítási rendszer egy nemzetközi szabvány, amely bármely vállalat számára segítséget ad abban, hogy az energiafogyasztását átláthatóvá, kiszámíthatóvá tegye. Eredménye energiamegtakarítás és hatékonyabb energiafogyasztás. Az ISO 50001 egyike azon kevés irányítási rendszernek, amely mérhető költségmegtakarítást kínál. Nagyobb átláthatóságot tesz lehetővé és megmutatja, hogyan történik az energia felhasználása a vállalaton belül. Az ISO 50001 energiairányítási rendszer (EnMS) amellett, hogy folyamatosan javítja az energiahatékonyságot, növeli a vállalat jó hírnevét és környezeti teljesítményét is.

Mentesség a nagyvállalati energetikai audit alól

Ha a vállalkozás ISO 50001 szerinti energiagazdálkodási rendszert működtet a teljes szervezetre vonatkozóan, akkor mentesül a nagyvállalati energetikai audit kötelezettség alól.

Kompatibilis az ISO 14001 környezetirányítási szabvánnyal

A szabvány keretrendszere kompatibilis az ISO 14001 környezetirányítási szabvánnyal, így az ISO 14001 tanúsítvánnyal rendelkező vállalatok számára nem okoz majd gondot az ISO 50001 követelményeinek a teljesítése.

Átgondolt tervezés, sikeres felkészülés

Az MN6 Energiaügynökség ISO 50001 belső auditor szakembere segít felkészíteni a vállalatot a szabvány bevezetésére, a sikeres külső tanúsításra.

·       Az ISO 50001-es rendszer bevezetésével és működtetésével a cég csökkenti az energiaköltségeket, az üvegházhatást okozó gázok (ÜHG) kibocsátását.

·       Megvalósul az energia fogyasztás kérdéseinek rendszerben kezelése egy energetikai csoport által (menedzsment is tagja), fejlesztési stratégia és terv készül.

·       A beruházások átgondoltan, egymásra épülve valósulhatnak meg, az energiahatékonysági célok rögzítésével, egy elfogadott stratégia mentén.

·       Menedzsment döntések előkészítése a tervek, és az energia irányítási rendszer céljai alapján történnek.

[:]