Green Talk június – Mit jelent a fenntartható ingatlan finanszírozás? – ESG kritériumok és EU Taxonómia Magyarországon

A júniusi Green Talkon az egyre több szektort érintő EU Taxonómia kritériumokról és a zöld hitelezésről fogunk beszélgetni. Az MNB terveit is megtudhatjuk az ingatlanszektor esetében. Emellett az ESG teljesítményt és szempontokat is érintjük.

Mitől lesz zöld és fenntartható egy ingatlan? Az EU Taxonómia kritériumok ebben a kérdésben igyekeznek támpontot nyújtani, és bevezetni egy egységes és valóban transzparens kibocsátás-csökkentési módszertant. Az EU Taxonómia az ingatlanok esetén 3 területen fektet le követelményeket: ingatlanok vásárlása, felújítása, valamint új építés esetére. Alkalmazható-e ez a módszer a magyarországi ingatlanoknál és mi a szerepük a zöldminősítéseknek a folyamatban? 

Ezeket a témákat biztosan körbejárják a szakértők:

  • Hol tart az EU taxonómia szabályozás? 
  • Mi a helyzet Magyarországon?
  • Mi az akadálya a lakossági zöldhitelezésnek?
  • Merre mozdítja az MNB a bankokat?
  • Mit árul el egy ingatlan ESG teljesítménye?

 

Az előadások után lehetőség nyílik a vélemények és a gondolatok cseréjére, nem csak kérdésekre.

 

Időpont: június 24. szerda 15.00-16.30

 

Előadók

Kovács Emese

partner
MN6 Energiaügynökség
(HuGBC tag)

Gyura Gábor

fenntartható pénzügyek főosztályvezető
Magyar Nemzeti Bank

 

Szarvas Gábor

ügyvezető igazgató
Greenbors Consulting Kft.
(HuGBC tag)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az esemény támogatója

 

 

Az Allin Property Services Kft. mind a tervezési-, kivitelezési-, mind pedig a karbantartási munkáinak elvégzésekor kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre és a fenntarthatóságra. Tevékenységük zászlóshajója a légtechnikai rendszerek, légcsatornahálózatok tisztítása, fertőtlenítése, amelyet több, mint 10 éves tapasztalattal végeznek és hangsúlyozzák, hogy ez a beltéri levegő minőségének témaköre „békeidőben”, COVID-on kívül is több figyelmet és törődést érdemelne.

 

Szakmai partnerünk

Időpont: 2021. június 24., – 2021. június 24.,
Helyszín: online

[:]

További cikkek

ESG képzés

Vállalati ESG szakértő képzés 2.

Második alkalommal került megrendezésre a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szervezésében zajló 3 napos képzés, melyen a Kamara Tudásközpontja és a Stradamus Zrt. felkérésére Kovács

Tovább »
ESG

Megjelent a magyarországi ESG törvény

Az európai klímavédelmi célkitűzésekkel összhangban Magyarországon is bevezetésre kerül a vállalatok fenntarthatóbb működését ösztönző törvény. A Parlament elfogadta és 2024. január 1-től hatályba is lépett

Tovább »