Megnövelt energiahatékonysággal is teljesíthető a KNE épületek minimális megújuló részarány követelménye

Kurucz Regina epitesijog.hu oldalon megjelent „2021 januárjától hatályba lépő új épületenergetikai előírások” c. cikkéből kiderül, hogy megnövelt energiahatékonysággal is teljesíthető a közel nulla energiaigényű épületek minimális megújuló részarány követelménye.

A közel nulla energiaigényű követelményeknek megfelelő (röviden KNE) épületekre vonatkozó módosítások közül külön kiemeljük a 25 % megújuló energia részarány teljesítésére vonatkozó változást, hiszen ennek a követelménynek a teljesítése bizonyos projektek esetén szinte lehetetlennek tűnt és a megoldás régóta lázban tartja a tervezőket és fejlesztőket.

Új lehetőség, hogy a követelményt megnövelt energiahatékonysággal teljesítjük úgy, hogy a méretezett összesített energetikai jellemzőre (Ep) a TNM rendeletben meghatározott csökkentett, tehát szigorúbb értéket teljesítjük. Az alternatíva alkalmazásához elengedhetetlen a következő pontban említett alternatív rendszerek alkalmazhatóságának vizsgálata [61/2020. (XII. 30.) ITM rend. 2. melléklet; 7/2006. (V. 24.) TNM rend. 6. melléklet IV. rész 1. pont].

A kapcsolódó tájékoztató ide kattintva olvasható.

[:]

További cikkek

ESG képzés

Vállalati ESG szakértő képzés 3.

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szervezésében zajló 3 napos képzés, melyen a Kamara Tudásközpontja és a Stradamus Zrt. felkérésére Kovács

Tovább »