Energetikai audit nagyvállalatoknak

Az energetikai audit amellett, hogy a nagyvállalatoknak kötelező 4 évente elkészíttetni, részletes információt nyújt a menedzsment részére az energiamegtakarítási és optimalizációs lehetőségekről. Az audit segítségével a fejlesztések és ISO 50001 energiairányítási rendszer alapjai is lefektethetők.

Az energetikai vizsgálat, azaz audit során az épület, a technológiai és a szállítási tevékenységhez kapcsolódó energiafogyasztás és költségek elemzését végezzük el az MSZ EN 16247-1-4. szabvány menete alapján. Fajlagos energiamutatókat készítünk, javaslatokat teszünk energia megtakarítási lehetőségekre, megtérülési számításokkal alátámasztva.  

Társaságunk az Energia és Közmű Szabályozási Hivatal által akkreditált energia auditáló szervezet 2015 óta. A törvényben rögzített audit kötelezettség következő teljesítési határideje 2019. december 5., függetlenül az első audit leadásának időpontjától.

Mi történik egy energetikai audit során?

  • Helyszíni bejáráson felmérjük a termelőfolyamatokat, eszközöket, az energiaellátást és a mérést.
  • A megbízónkkal együttműködésben összegyűjtjük és elemezzük az adatokat, dokumentumokat, mélyinterjúkat készítünk a cég üzemeltetésért, technológiai folyamatokért felelős szakembereivel.
  • Elkészítjük az energetikai audit jelentést és egy vezetői összefoglalót, amelyet prezentálunk a menedzsment és a területért felelős kollégák felé együtt gondolkodva a legköltséghatékonyabb fejlesztési lehetőségekről.

2016 óta energetikai audit jogosultsággal rendelkező, a MEKH nyilvántartásában szereplő auditor szervezetként a 2015.évi LVII. energiahatékonysági törvény bevezetése óta segítjük a nagyvállalatokat ezen a területen. Szakértői csapatunk az adott területen tapasztalattal rendelkező auditorunkkal együtt készíti el a vizsgálatot, állítja össze a fejlesztési terveket. A megtérülések vizsgálatával a pénzügyi tervezhetőséget segítjük, amelyet a management részére akár angolul vagy németül prezentálunk.

Energetikai auditjaink során által feltárt megtakarítások meghaladják a 400 millió Ft energia költséget. Ügyfeleink komplex tanácsadása során minden esetben megvizsgáljuk az igénybe vehető adókedvezményeket, támogatási, finanszírozási lehetőségeket.