Étkezés

Az egészséges életmód egyik fő komponense a megfelelő tápanyagok, élelmiszerek fogyasztása. Ennek ellenére a társadalom nagy része nem fogyasztja el a javasolt napi zöldség és gyümölcs mennyiséget, ami komoly egészségügyi kockázatot jelent. Napjainkban egyre elterjedtebb az előre csomagolt, magas cukor, nátrium és zsír tartalmú élelmiszerek fogyasztása, hiszen a rohanó mindennapokban ezek gyorsabb megoldásnak tűnhetnek. Az így kialakuló egészségtelen táplálkozási szokások olyan problémákhoz vezethetnek, mint a magas vérnyomás, elhízás vagy a cukorbetegség.

Étkezési szokásainkat nem csak személyes döntéseink, életmódunk és kulturális szempontok befolyásolják, hanem a közösség és a környezet melyben időnket töltjük. Az épített környezet megfelelő tervezésén, illetve az ételek és italok könnyű elérhetőségén keresztül lehetőség nyílik az egészséges táplálkozás elősegítésére és tudatosítására. Természetesen az épületben biztosított élelmiszerek esetében a különböző ételallergiával és -érzékenységgel küzdők egyéni igényeit is figyelembe kell venni, így mindenki számára biztosított a kiegyensúlyozott táplálkozás.

Forrás: https://www.wellcertified.com/

A WELL az egészséges életmódot támogatva olyan környezet kialakítását ösztönzi, ahol az egészséges táplálékok egyszerűen elérhetők. Emellett, az épületekben olyan belső terek kialakítása a cél, ahol közösségi szinten valósulhat meg a tudatos étkezés, továbbá biztosított az egyének ismereteinek bővítése a helyes táplálkozással kapcsolatban.

Cikkek a témában:

Mutasd meg, mit eszel, megmondom, hol dolgozol!

2019/01/11|Tags: , |

A táplálkozás kulcsfontosságú szerepet tölt be egészségünk megőrzésében, ennek ellenére a fejlett világban kevesen tartják be az étrendi ajánlásokat, noha eszközkészletük ennek teljesítéséhez jóval hozzáférhetőbb a kevéssé fejlett régiókhoz viszonyítva. A helytelen étrend a testmozgás