Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

A WELL Standard az USA-ból származó nemzetközi minősítő rendszer, 2014-től került kifejlesztésre, és már Magyarországon is elérhető. 2020.novemberében 18 WELL Standardra pályázó irodaépület és irodatér projekt van hazánkban, tehát az irodaházi ingatlanok piacán nagyon nagy népszerűségnek örvend mind az ingatlan fejlesztők, mind a bérlők részéről.  Ez a rendszer ideális esetben kiegészíti a zöld épületminősítési rendszereket, hiszen a WELL kifejezetten az egészséges és élhetőbb belső terek kialakítására, illetve értékelésére helyezi a hangsúlyt. Kifejlesztése során építészek, orvosok, dietetikusok, épületgépészek, energetikusok együttműködése valósult meg egy élő irodai laboratóriumi térben, ahol a kritériumrendszert kialakították az égészséges, produktív munkaterek kialakításához. Fontos különbség a legtöbb minősítési rendszertől a helyszíni méréseken és adatgyűjtésen alapuló ellenőrzés.

A WELL minősítési rendszer új verziója tíz témakörben fogalmaz meg alapkövetelményeket és ajánlásokat a jobb beltéri környezet kialakítása érdekében: levegőminőség, víz, táplálkozás, fény, mozgás, hőkomfort, akusztika, anyaghasználat, szellemi környezet és közösség.

A WELL minősítés is online felületen keresztül zajlik és már nem csak kereskedelmi és irodaépületek egészséges belső tereinek a kialakítását és üzemeltetését méri, hanem bármely épületfunkcióhoz használható. Lehetőség van Core&Shell minősítésre is. A minősítés folyamatát akkreditált WELL AP tanácsadó segíti, az MN6 Energiaügynökség munkatársa rendelkezik ezzel a képzettséggel, jogosultsággal, megfelelő tapasztalattal!

A minősítés első lépése a projekt regisztrációja. A tervezési fázisban lehetőség van előminősítés megszerzésére is, ami lehetővé teszi, hogy a projektet már korai fázisában az egészséget támogató épületként lehessen azonosítani. A projekt befejezésekor – a beküldött dokumentációk ellenőrzése után – helyszíni ellenőrzések, mérések és mintavételezések után kapja meg a projekt a végleges minősítést.

WELL Kanapé webináriumok és szakcikkek a témában:

Cikkek és események a témában:

Művészet az irodában

2020/02/27|Tags: , |

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.A WELL standard [...]

Big Office Day 2019

2019/11/16|Tags: |

On November the 20th, we are going to be giving a presentation at one of the most important office developement conferences of the year. Hope to see you there! I. section: What do the tenants [...]

A WELL minősítés alapjai

2019/06/26|Tags: |

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.A WELL minősítés [...]

Load More Posts